Made in Lillesand

Marion Glamsland Berntsen er ekte Lillesander.
Hun bor på Bellevue, rett ovenfor sentrum, med utsikt over innseilingen til Lillesand. Hun har hytte i Høvåg og er oppvokst «på landet», på Glamsland. Sammen med mannen sin, Bjarne, driver hun Matkroken på Indre Årsnes, Høvåg, og Matkroken i sentrum av byen.

Lillesands Sparebank – Vi er banken for Lillesand

Seks menn startet initiativet Lillesands Sparebank tilbake i 1852. I dag er initiativet blitt en solid lokal sparebank som er eid av innskyterne og som er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet i Lillesand.

Byggmesterne i Blindleia

Blindleia går som hovedpulsåre gjennom – nær sagt hele kommunen vår – fra den ytterste holme i Høvåg – til Lillesand By. Og pulsen er høy – spesielt om sommeren. Båtturister. Feriegjester. Fastboende. Gamle og nye fritidseiendommer ligger som perler på en snor langs «Leias» prominente svaberg, gåtefulle fjorder og idylliske ytre skjær. Blindleia er viktig for handelsstanden og for flere av kommunens håndverkere.

Velkommen til Lillesand!

Lillesand og Arne Thomassen. Det er to sider av samme sak. Ordfører siden 2003 og lokalpatriot på sin hals. For intet sted er bedre å bo. Intet sted er bedre å feriere. Intet sted er det bedre å drive butikk, håndverkerbedrift eller annen næring. Og intet sted er det bedre å fiske. Enn i Lillesand.

Handel i Lillesand. Sjarm, atmosfære og dyktige mennesker.

– Velkommen til handel i Verdens beste Lillesand, sier leder i Handelsstanden, Marion Glamsland Berntsen.
– Lillesand er full av skatter, full av opplevelser. En dag i Lillesand sentrum fyller du med god handel hos kyndige folk, en tur på en av byens spisesteder og en «bryggesleng»

Leder Lillesands største, private arbeidsplass.

– Jeg har aldri tenkt over at det skal være noe spesielt med kvinner i lederposisjon. I oppveksten lærte jeg at jenter kan gjøre alt. Min mor var rektor og personalleder i Kristiansand kommune, og så er jeg jo litt stolt av at min oldemor, Anna Brunvand, var første kvinne i Kristiansand bystyre i 1901, sier Hilde Brunvand Nordvik.