– Velkommen til handel i Verdens beste Lillesand, sier leder i Handelsstanden, Marion Glamsland Berntsen. Marion driver selv to Matkroken – butikker sammen med sin mann. En i Indre Årsnes i Høvåg og en i sentrum av Lillesand.

– Lillesand er full av skatter – full av opplevelser. En dag i Lillesand sentrum fyller du med god handel hos kyndige folk, en tur på en av byens spisesteder og en «bryggesleng»

Mangfold

Lillesand sentrum har 20 butikker og 10 serveringssteder, flere hvor du kan sitte med «tean i tanga». I tillegg til banker, frisører, kiosker, vinmonopol og alt annet. Et mangfold til beste for alle besøkende

Kunnskap om kvalitet

I Lillesand kan du finne det spesielle til deg og dine. Hjulpet av folk som bryr seg- og har kunnskap om det du ser etter.

Ser du etter «den spesielle gaven»? Sølvi på Allehaande, eller Trine på Kunstkolonialen har tips og råd.

Eller vil du ha inspirasjon til et nytt antrekk? Vi har gode butikker for både menn, damer og barn. Vi hjelper deg gjerne med idéer og innspill.

Har du lyst på en Bryggesleng? Prøv Fiskebrygga med eget fiskemottak og egen disk med fersk mat fra sjøen utenfor døra. Sett deg i på bryggekanten og trekk inn sjølufta mens fuglene kvitrer i trærne rundt deg. Eller på Smaal. Cafeen ved stranda, midt i byen. Stemningen kommer av seg selv – på en av caféene du trives på – du finner alltid en, i Lillesand. Kanskje du kombinerer med en tur til en av de mange frisørene i byen? Merk at det oftest er best å bestille på forhånd. Det er populært å klippe seg i byen.

Rekene – de kjøper du på Matkroken og på Kiwi hele sommeren. Softisen på Mix og på Narvesen. Og de gode opplevelsene – de fikser du selv – i «Norges Deiligste Sommerby».

Og; lei en båt og opplev den fantastiske skjærgården i Blindleia. Båtene får du hos Lillesand Explorer

Arrangement

Prøv Lillesandsdaene – siste uka i juni. Eller Sup &Stup, siste langhelga i juli. Lillesand syder av liv. Av musikk og aktiviteter.

Hotel Norge har sin egen «Hotellhaven» med konserter fra egen scene. Cafeene og restaurantene også. Det skjer noe hele tiden. Sentrum er full av liv på sommeren. I fjor var det over 150 enkeltarrangement i Lillesand. Det blir ikke færre i 2017.

Søndagsåpent

Hele sommeren har vi søndagsåpent i sentrum. Dette er veldig populært blant lokale og besøkende. Med gågater og et yrende liv i sentrum, i butikkene, på cafeene og i restaurantene.

Du kan handle «det meste» i byen vår. Og finner du ikke det du skal ha i sentrum kan du ta en tur innom Lillesand Senter også. Vi kompletterer Lillesand.

Vi håper å se deg!

Velkommen til Den hvite – og blide Sørlandsbyen!

 

Og vil du vite mer om hva som skjer hvor, så klikk deg inn på www.detskjer.lp.no

 

Tekst og foto: Trond Are Gjone

 

Les også


Velkommen til Lillesand!

Denne sommeren blir litt annerledes enn en vanlig sesong. For dere som velger å tilbringe tid i Lillesand denne våren og sommeren, håper jeg dere får et hyggelig opphold i vår kommune.

Made in Lillesand

Marion Glamsland Berntsen er ekte Lillesander.
Hun bor på Bellevue, rett ovenfor sentrum, med utsikt over innseilingen til Lillesand. Hun har hytte i Høvåg og er oppvokst «på landet», på Glamsland. Sammen med mannen sin, Bjarne, driver hun Matkroken på Indre Årsnes, Høvåg, og Matkroken i sentrum av byen.

Hva skjer i Lillesand?

Lurer du på hva som skjer i Lillesand? Planlegger du en tur til byen? Kanskje en ferietur? Er du her som fastboende – eller turist? På sommeren er det over 150 små- og store arrangement i byen og kommunen. Men det er mye som skjer hele året. Og arrangementene oppdateres på – nettopp; DET SKJER.