Seks menn startet initiativet Lillesands Sparebank tilbake i 1852. I dag er initiativet blitt en solid lokal sparebank som er eid av innskyterne og som er opptatt av å gi tilbake til lokalsamfunnet i Lillesand.

Mange lillesandere har tømt sin første sparebøsse og åpnet sin første bankkonto i Lillesands Sparebank. De samme har kanskje også fått realisert sitt første bil- og boligkjøp gjennom banken.

– Alle har et eierskap til banken. Av overskuddet deler vi ut betydelige midler til lag og foreninger i kommunen. Med hovedfokus på barn og unge. Det er viktig for oss å være med å bidra til trivsel og vekst i kommunen, sier banksjef, Anne-Grethe Sund.

I dag består banken av 20 ansatte som ligger i et flott verneverdig bygg midt i Lillesands sentrum, nærmere bestemt Storgata 10. Lillesands Sparebank er en lokal bank som setter kunden i fokus og møter dem på deres hjemmebane.

Banken ligger i et flott verneverdig bygg midt i Lillesands sentrum, nærmere bestemt Storgata 10

Banken er selvstendig, men er også en del av De Samarbeidende Sparebanken (DSS) som ni andre selvstendige sparebanker. De tilbyr innskudd/sparing, lån/kreditt, betalingsformidling, forsikring gjennom Frende Forsikring, leasing gjennom Brage Finans, og plassering av verdipapirer.

– Vi kan ta raske beslutninger og vi rapporterer på samme nivå som store nasjonale banker. Derfor må vi ha høy kompetanse fordelt på få medarbeidere. Bank er ikke bare bank lenger. Vi er et finanshus i Lillesand og på samme tid en teknologibedrift, som har fokus på å være med på den teknologiske utviklingen, forteller Anne-Grethe.

De er også med og støtter bredt opp om næringslivet, lag og foreninger og arrangementer i kommunen. Det er ingen eiere som skal ha utbytte. Banken gir mye av overskuddet tilbake til beboerne i Lillesand. Hvert år deler banken ut flere millioner kroner til lokalsamfunnet.

I 2017 åpnet man også et nytt bankkontor i Høvåg og kjøpte seg inn i eiendomsmeglerkjeden Exbo.

Anne Grethe

– Banken har vært her siden 1852 og det er med stolthet man kan se at vi er tilstede og at vi har befestet posisjonen vår. Jeg tror det er viktig for byen og kommunen å ha en lokal sparebank, avslutter Anne-Grethe.

 

Les også


Velkommen til Lillesand!

Denne sommeren blir litt annerledes enn en vanlig sesong. For dere som velger å tilbringe tid i Lillesand denne våren og sommeren, håper jeg dere får et hyggelig opphold i vår kommune.

Made in Lillesand

Marion Glamsland Berntsen er ekte Lillesander.
Hun bor på Bellevue, rett ovenfor sentrum, med utsikt over innseilingen til Lillesand. Hun har hytte i Høvåg og er oppvokst «på landet», på Glamsland. Sammen med mannen sin, Bjarne, driver hun Matkroken på Indre Årsnes, Høvåg, og Matkroken i sentrum av byen.

Hva skjer i Lillesand?

Lurer du på hva som skjer i Lillesand? Planlegger du en tur til byen? Kanskje en ferietur? Er du her som fastboende – eller turist? På sommeren er det over 150 små- og store arrangement i byen og kommunen. Men det er mye som skjer hele året. Og arrangementene oppdateres på – nettopp; DET SKJER.