Er du innbygger? Eller gjest? Turist eller besøkende? Lillesand er full av opplevelser. Over 150 arrangement i året. «Norges fineste skjærgård». Turløyper. Historie. Det gode liv.

Ta deg tid til å oppleve Lillesand! Og lurer du på hva som skjer så finner du det meste her.

Mer

Velkommen til Lillesand!

Denne sommeren blir litt annerledes enn en vanlig sesong. For dere som velger å tilbringe tid i Lillesand denne våren og sommeren, håper jeg dere får et hyggelig opphold i vår kommune.

Made in Lillesand

Marion Glamsland Berntsen er ekte Lillesander.
Hun bor på Bellevue, rett ovenfor sentrum, med utsikt over innseilingen til Lillesand. Hun har hytte i Høvåg og er oppvokst «på landet», på Glamsland. Sammen med mannen sin, Bjarne, driver hun Matkroken på Indre Årsnes, Høvåg, og Matkroken i sentrum av byen.

Hva skjer i Lillesand?

Lurer du på hva som skjer i Lillesand? Planlegger du en tur til byen? Kanskje en ferietur? Er du her som fastboende – eller turist? På sommeren er det over 150 små- og store arrangement i byen og kommunen. Men det er mye som skjer hele året. Og arrangementene oppdateres på – nettopp; DET SKJER. 

Hele Lillesands Susie & the Spuds

Susie & the Spuds ble unnfanget på et nachspiel i Lillesand en gang i slutten av 2011. Ingen husker helt når, eller hvordan, eller hvem som deltok – men alle er omsider blitt enige om at det faktisk må ha skjedd. Siden oppstarten har Susie & the Spuds spilt mer enn 100 konserter over hele landet – fra Tromsø i nord til Lindesnes i sør. Potetsene fra Lillesand er et utpreget liveband, krydret med humor, lidenskap og en god dose galskap.

Lillesand i sosiale media

Lillesand er et av instagrams mest populære nasjonale motiver om sommeren. Mange blogger om sjøen, om livet. Mange deler mye fint og interessant. Her forsøker vi å samle noen av de beste sidene.

Sup & Stup er Norges deiligste sommerfest, lokalisert i hjertet Sørlandsperlen Lillesand.

Med verdens fineste kulisser byr vi på ulike aktiviteter med blant annet Dødsing, SUP Stafett, Floating Skate, SUP Polo, SwinRun – og selvfølgelig den berømte Havnefesten du ikke vil gå glipp av! DJs, konserter, premieutdelinger og deilig stemning.

Turmuligheter i Lillesand

Her finner du noen relevante kart over turmuligheter i Lillesand kommune
Trykk på linkene. Kartene er i .pdf-format.

Røde Kors i Lillesand. Ny båt – klar for ny sommer

Lillesand Røde Kors vil for 31. året på rad ha vakt i Røde Kors-bygget på havna i sentrum. Klare for å hjelpe til lands og til vanns. Og nytt av året er en skinnende, ny redningsskøyte.

Sommerguiden 2020 på vei!

Hvert år gir Lillesand Round Table ut «Sommerguiden». En viktig og god tradisjon i kommunen.

Fyret

«Det er mørkt og Lyset fra Saltholmen Fyr blinker op mod Byen» skrev Knut Hamsun fra altanen på jomfru Gulbrandsens hotell (nåværende Hotell Norge) inne i Lillesand i 1890. Saltholmen fyr ligger ytterst ute mot havet, i Storegabet ved innseilingen til Lillesand. Fyret blinker fremdeles. Og i sommerhalvåret er anlegget åpent for dagsturer eller overnatting.

Fire fine turer innenfor kystlinja

Lillesand Kommunes «kommunetorg» (har åpent 08.30-15.00 hver dag) og Turistkontoret i Røde Kors-bygget i havna (åpent kun på sommeren) har brosjyrer, kart og annen informasjon om alle mulige turmuligheter i kommunen vår. Lillesands øyer og skjærgård, Høvåg og resten av Lillesand er fulle av turmuligheter. Vi har her laget en presentasjon av – kanskje de fire mest populære på fastlandet. God tur!

Handel i Lillesand. Sjarm, atmosfære og dyktige mennesker.

– Velkommen til handel i Verdens beste Lillesand, sier leder i Handelsstanden, Marion Glamsland Berntsen.
– Lillesand er full av skatter, full av opplevelser. En dag i Lillesand sentrum fyller du med god handel hos kyndige folk, en tur på en av byens spisesteder og en «bryggesleng»